Behandelvormen

 • e-Health

  e-Health gaat over digitale toepassingen in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg.

 • Cognitieve Gedragstherapie

  Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat de manier waarop we denken samenhangt met hoe we ons voelen en gedragen. Deze gedachten zijn vaak onbewust en bestaan al zo lang dat ze een soort gewoonte zijn geworden. Ze vormen als het ware een bril waardoor u naar uzelf en de wereld kijkt. In de behandeling worden deze gedachten opgespoord en bijgesteld en wordt getracht ongewenste gewoonten te doorbreken om daarmee klachten te verminderen of de stemming te verbeteren.

 • Emdr

  EMDR is een behandelmethode gericht op het beter verwerken van beladen herinneringen en traumatische ervaringen.

 • Andere therapien

  Bij onze behandelingen betrekken wij indien dat meerwaarde heeft ook elementen uit de schematherapie, een van oorsprong langerdurende therapievorm. Ook maken wij gebruik van oefeningen uit, en het denkkader van, de ACT en de oplossingsgerichte therapie.

 • Coaching & arbeids hulpverlening

  Coaching is een vorm van behandeling gericht op het verkrijgen van meer zelfkennis en zelfvertrouwen om werksituaties beter te hanteren en om prettiger in uw werk te leren staan. Uw coach reist als het ware een eindje met u mee en begeleid u daarbij zodat u daarna met nieuwe inzichten verder op weg kunt gaan.