Behandelvormen

 • e-Health

  e-Health gaat over digitale toepassingen in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg.

 • Cognitieve Gedragstherapie

  Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat de manier waarop we denken samenhangt met hoe we ons voelen en gedragen. Deze gedachten zijn vaak onbewust gedacht en bestaan al zo lang dat ze een soort gewoonte zijn geworden. Ze worden een soort bril waarmee u uzelf en de wereld bekijkt. In de behandeling worden deze gedachten opgespoord en bijgesteld en wordt getracht ongewenste gewoonten te doorbreken om daarmee klachten te verminderen en de stemming te verbeteren.

 • Emdr

  EMDR is een behandelmethode, gericht op het beter verwerken van traumatische herinneringen.

 • Oplossingsgerichte therapie

  Uitgangspunt van oplossingsgerichte therapie is dat ieder mens beschikt over competenties en een probleemoplossend vermogen. Doel is om dit vermogen bewust te maken opdat de client in staat is om problemen beter te hanteren. Niet zozeer de problemen staan centraal, maar mogelijke oplossingen en het verbeteren van de actuele situatie.

 • Kortdurende schematherapie

  Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie voor mensen met al langer bestaande klachten (op meerdere levensgebieden). De therapie is gericht op het doorbreken van patronen die aan problemen ten grondslag liggen zodat er meer ruimte ontstaat om op een prettigere manier in het leven te staan.

 • Coaching & arbeids hulpverlening

  Coaching is een vorm van behandeling gericht op het verkrijgen van meer zelfkennis en zelfvertrouwen om werksituaties beter te hanteren en om prettiger in uw werk te leren staan. Uw coach reist als het ware een eindje met u mee en begeleid u daarbij zodat u daarna met nieuwe inzichten verder op weg kunt gaan.